VÅRT UTBUD

PILATES MATWORK

Pilatesträning på matta där du använder egna kroppsvikten. Fokus ligger på att stärka musklerna i mage, rygg och bäckenbotten för att få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre hållning och kropps-medvetenhet. 
Vi använder av oss små props som  Ankle Tubings, Flexband, Fitness Circle samt mini Stability Ball  som gör övningarna varierande och mer utmanande. 
Passar nybörjare men även vana pilatesutövare.

BARRE

Barre är en kombination av balett, fitness och pilates sammanställt till en fysiskt utmanande klass vid stång. Vi tränar till energisk musik med härlig combo av övningar som ger ett brännande resultat.

Varje klass inleds med en uppvärmning, sedan fokuserar vi på rumpa, armar, ben och avslutar med bålövningar.

Lika jobbigt som roligt helt enkelt! En utmärkt klass för dig som vill komplettera sin pilates träning med lite cardio.

HIIT 30

HIIT står för High Intensity Interval Training, det vill säga högintensiv intervallträning. Det är en tidseffektivt träningsform som går ut på att du under en begränsad tid tränar på en nivå som är nära din maximala kapacitet för att sedan varva detta med en kort återhämtning.
Den högintensiva träningen är effektiv för  fettförbränningen medan intervallträningen är grym för konditionen och explosiviteten.
Du kommer att förbättra din maximala syreupptagningsförmåga och kan prestera bättre både i träning och vardag.
Vi varvar 20 sekunder av pulshöjande aktivitet med 10 sekunders återhämtning.
Övningar anpassas efter deltagarna

PILATES REFORMER

Grundläggande övningar som ger dig en ökad kroppsmedvetenhet och lär dig hitta dina djupa stabiliserande muskler i mage, rygg och bäckenbotten. Med maskinens ställbara motstånd kan du effektivt och skonsamt bygga upp din styrka och öka uthållighet, balans och smidighet. Du rör dig från liggande till sittande och sedan vidare in i stående positioner som fokuserar på balans och smidighet.

*Reformer klasser kan bokas efter deltagandet av en Personlig Introduktion.

YOGA FÖR MÄN

Den här klassen hämtar inspiration från två olika yogaformer.
Med inspiration från Hathayoga får du styrka, stabilitet, uthållighet och balans medan
Yinyoga bidrar till mental träning, medveten närvaro, inre lugn och återhämtning.

Klassen vänder sig enbart till män, i alla åldrar och oberoende av om du är en erfaren yogis eller aldrig prövat förut. Allt du behöver finns på plats. 

YIN YOGA

Du får landa på en härligt skön ullmatta.
Låt oss guida in Dej i positioner som Du håller en längre stund för att bindväv fascia och meridianer skall hinna med i rörelsen.
Oberoende om Du är nybörjare eller van utövare av Yinyoga kommer positionerna att anpassas till just Dej… (det finns olika alternativ).
För att ge Dej möjligheten att slappna av och njuta av stunden finns olika hjälpmedel såsom bolster, block och filt. Som bonus får Du en mjuk och smidig kropp som bär Dej vidare genom livet.

MJUK HATHA YOGA

Mjuk Hata Yoga hjälper dej att hitta balans mellan kropp och sinne.
Ett pass innehåller en kort meditation, liggande, sittande och stående positioner i lugnt tempo utgående från klassens tema
Vissa positioner underlättar vi genom att använda hjälpmedel som finns på plats.
Klassen passar alla – och helt befriad från prestationstänk kan du unna dej en skön stund på yogamattan.