PERSONLIG TRÄNING

Vi lägger stor vikt på att du förstår syftet med övningen och hur den ska kännas. Det är först då som du får bäst resultat i din träning! Låt oss guida dig så du får maximalt ut av din pilatesträning!

PERSONLIG INTRODUKTION

För att du ska få bästa möjliga start med din träning vill vi träffa alla våra nya kunder oavsett kön, ålder eller fysisk status för en Personlig Introduktion.

Under en 30 minuters träff går vi igenom pilates grundprinciper och basövningar.

Vi gör en hållningsanalys och du får tips  om hur du ska träna utifrån dina förutsättningar samt vilka klasser i vårt utbud som passar bäst för dig. Se träffen som en kvalitetssäkring både för dig och för oss.

PERSONLIG TRÄNING

Investera i dig själv genom Personlig träning. Förbättra din teknik och nå dina mål på ett snabbare och effektivare sätt! Att träna privat med instruktör är det som ger störst effekt. Du hittar snabbt nya hälsosamma rörelsemönster och förbättrar din hållning när instruktören kan lägga all sin fokus på just dig. Vi kan till exempel hjälpa dig som är  gravid, efter graviditet, dig som vill öka din prestation eller dig som behöver extra stöd pga skada eller begränsning.

PILATES & BARRE

Välkommen på pilatesklasser efter din Personliga Introduktion  eller Nybörjare kurs. 

PILATES MATWORK

Pilatesträning på matta där du använder egna kroppsvikten. Fokus ligger på att stärka musklerna i mage, rygg och bäckenbotten för att få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre hållning och kroppsmedvetenhet.

Vi använder av oss små props som  Ankle Tubings, Flexband, Fitness Circle samt mini Stability Ball  som gör övningarna varierande och mer utmanande.

BARRE

Barre är en kombination av balett, fitness och pilates sammanställt till en fysiskt utmanande klass vid stång. Vi tränar till energisk musik med härlig combo av övningar som ger ett brännande resultat.

Varje klass inleds med en uppvärmning, sedan fokuserar vi på rumpa, armar, ben och avslutar med bålövningar.

Lika jobbigt som roligt helt enkelt! En utmärkt klass för dig som vill komplettera sin pilates träning med lite cardio.

PILATES REFORMER

Pilates träning med maskiner som ger dig en ökad kroppsmedvetenhet och lär dig hitta dina djupa stabiliserande muskler i mage, rygg och bäckenbotten.

Med Reformer maskinens ställbara motstånd kan du effektivt och skonsamt bygga upp din styrka och öka uthållighet, balans och smidighet. Du rör dig från liggande till sittande och sedan vidare in i stående positioner som fokuserar på balans och smidighet.

PILATES SPRINGBOARD

Bygg upp din styrka, öka din uthållighet, balans och smidighet i denna tonande klass. 

Vi använder oss av Spring board, en väggmonterad apparat med ställbara fjädrar.

Till skillnad från Reformer rör sig Springboards fjädrar individuellt och framhäver asymmetrier i kroppen vilket gör träningen både rolig och utmanande.

Yoga kan öka ditt välmående -fysiskt och mentalt. Unna dig själv en stund av egentid- för det är du värd!

RESTORATIVE YOGA

Restorative Yoga är ett bra komplement till din vanliga yogapraktik och träning samt ett effektivt verktyg om du känner dig stressad eller går igenom en stor livshändelse, har skador i kroppen, sömnproblem eller liknande.
 
 Ett sätt att föryngra både kropp och sinne genom maximal avslappning i bekväma positioner i väldigt lugnt tempo.

Ullmatta, bolster, klossar och filt… allt finns på plats… det är bara din medverkan som fattas…

SENSING YOGA

SensingYoga är en rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och i vila.

Sensing är så naturligt, mjukt och kravlöst, det innehåller inga linjeringar eller korrigeringar och är alltid på DIN kropps villkor.
 
I denna klass varvar vi Sensingyoga med Hathayogan, en aktivare yoga form som ger oss styrka och flexibilitet.
 
Klassen passar för alla.

YIN YOGA

Du får landa på en härligt skön ullmatta.
Låt oss guida in Dej i positioner som Du håller en längre stund för att bindväv fascia och meridianer skall hinna med i rörelsen.
Oberoende om Du är nybörjare eller van utövare av Yinyoga kommer positionerna att anpassas till just Dej… (det finns olika alternativ).
 
För att ge Dej möjligheten att slappna av och njuta av stunden finns olika hjälpmedel såsom bolster, block och filt.
Som bonus får Du en mjuk och smidig kropp som bär Dej vidare genom livet.

MJUK HATHAYOGA

Mjuk Hata Yoga hjälper dej att hitta balans mellan kropp och sinne.
Ett pass innehåller en kort meditation, liggande, sittande och stående positioner i lugnt tempo utgående från klassens tema
Vissa positioner underlättar vi genom att använda hjälpmedel som finns på plats.
Klassen passar alla – och helt befriad från prestationstänk kan du unna dej en skön stund på yogamattan